Борисов за уволненията в митниците: Всеки, който ми пречи, съдбата му е такава

"Сигурно има защо? Гоним 1 млрд. и 500-600 милиона. Всеки, който ми пречи на това, съдбата му е такава". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред медиите освобождаването вчера на 25 служители на агенция "Митници", работещи на пункта "Капитан Андреево", съобщи БНР.

От вчера Борисов говори за необходимостта да бъде събрана въпросната сума и обвързва това с оставането или не на поста на сегашния шеф на митниците Ваньо Танов.

Днес Борисов каза, че не се налагат промени в правителството и че е доволен от работата на министъра на отбраната.

Премиерът изрази мнение, че трябва да има човешко отношение към бежанците и за да бъде ограничен емигрантският поток, е необходимо да се изградят центрове в държавите, в които има конфликти.

Благодарение на експертния потенциал на правителството фонд "Земеделие" заработи, каза Борисов по време на официалното откриване на новосъздаденото предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя.

По думите на премиера инвестициите за производителите на селскостопанска продукция в бедните райони са от голямо значение. "Много съм доволен от работата на фонда. Държавата това трябва да прави", коментира Борисов.

По плана "Юнкер" също имаме подобни проекти, но чакаме да се струпат парите. Имаме големи възможности да усвоим еврофондовете за България. Когато работят програмите, има пари за бизнеса и нови работни места, каза още премиерът.

"500-600 милиона ще загуби България, заради глупостта да оставим държавата на Орешарски, Чобанов и компания и фамилията във фонд "Земеделие". Ако не се справим, народът ще понесе тази глоба", посочи Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини