Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Югоизточна България до 22°

Преди обяд ще се появи умерен, в Дунавската равнина и силен запад-северозападен вятър и с него за кратко ще нахлуе хладен въздух. Облачността ще е значителна, но след обяд от запад ще се разкъсва и намалява. Краткотрайни превалявани и гръмотевици ще има на места, главно в Източна България и Рило-Родопската област. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 14° и 19°, в Югоизточна България до 21-22°. Такава е прогнозата за времето съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 18° - 21°. Температурата на морската вода е 12° - 16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Над планините облачността ще е значителна и на места, главно в Рило-Родопската област и Източна Стара планина ще има валежи от дъжд, придружен от гръмотевици, над 2200 метра ще превали сняг.

Вятърът ще е умерен, по билото на Стара планина и силен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, а на 2000 метра – около 4°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - ще се повишава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини