Калин Каменов поздрави участниците в спортната надпревара за Купата на ректора в СУ

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов участва в спортния празник и официалното награждаване на победителите в общоуниверситетското първенство за Купата на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Студентите в Алма Матер участваха в състезания по 13 вида спорт, сред които аеробик маратон, баскетбол, волейбол, джудо шиай, лекоатлетически крос, плуване, тенис, спортно катерене и други.

Купата на ректора грабна Юридическият факултет, на второ място се класира Медицинският факултет, чиято купа беше връчена на негови представители от заместник-министър Калин Каменов. На трето място са студентите от Факултета по математика и информатика.

„Поздравявам ви за успешното представяне в спортната надпревара. Пожелавам ви бъдещи успехи и да надграждате в спорта. Нека вашите преподаватели да се гордеят от постигнатото от вас и от това, което сте научили в университета,” каза заместник-министър Калин Каменов по време на церемонията.

Студентите направиха демонстрация на някои от спортовете, която предизвика особен интерес сред техните колеги и гостите на празника. Спортната надпревара се провежда за четвърта поредна година в Софийския университет. Общоуниверситетското състезание има за цел да популяризира и масовизира спорта сред студентите и да излъчи най-добре представилия се факултет на Софийския университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини