Затвориха Еврейското училище заради мерки срещу тероризъм

Учебните часове за утре в столичното 134 СОУ „Димчо Дебелянов“, по-известно като Еврейското, бяха отменени заради мерки срещу тероризъм в България. Това съобщиха пред "Труд" вчера ученици от школото. Учителки, пожелали анонимност, потвърдиха информацията. Според младежи охраната на училището проверявала всеки влизащ в сградата и разяснила на децата как да реагират при заплаха.


От МВР заявиха, че от министерството на образованието са им обяснили, че има спортен празник в училището и няма да се учи. При спортен празник обаче учениците задължително присъстват. Неучебен ден може да обяви министърът на образованието, но такава заповед не е издавана. Майки на деца от началния курс се чудеха паникьосани къде да гледат децата си в днешния работен ден.

До късния следобед в МОН нямаха информация защо няма да се учи в 134 СОУ. По-късно от пресцентъра на министерството и на сайта на училището бе съобщено, че наистина ще има спортен празник. Служител от пресцентъра на министерството отказа да отговори на въпрос на репортер на "Труд" ще участват ли учениците в спортния празник и под каква форма.

От дни полицаи са инструктирани за повишена бдителност около места с голямо струпване на хора в София и големи градове. Мерките, предприети в целия ЕС, били заради информация за убийството на Абу Бакр ал Багдади, лидер на “Ислямска държава”. Неофициално от МВР обявиха, че няма конкретна заплаха за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини