Адвокатът на акушерката: Обвинението е изградено само от записа от една камера, искаме обективно разследване

"Зачитаме становището на съда". Това коментира адвокат Владислав Янев, защитник на акушерката от УМБАЛ "Софиямед" Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено бебе, предаде "Фокус".

В решението си съставът на Софийски апелативен съд отхвърли направените възраженията на защитата на обвиняемата, по отношение на твърденията му за неправилното изземване на записите от болницата.

"Считам, че не се изземват записи по този начин, те се изземват с оригиналния магнитен носител, а не копие. Освен това записите следва да се изземват от разследващи орган, а не да бъде получено копие", каза той и обясни, че по този начин съществува възможността по записът да са правени промени.

На въпрос дали клиентката му е започната да си спомня какво е извършила, той заяви, че все още не е разговарял с нея и не може да каже. По думите му защитата акцентира върху това да се направи обективно разследване, да се прегледат допълнителни версии и да се обхване целият период от време.

"В момента обвинението е изградено само от записа от една камера, при това частичен запис, за определен период от време. Липсва следващият период от време,който е до предаването на детето в болница "Токуда", липсват записи от камерите в останалите помещения", заяви той, като добави, че самият той все още не е гледал записът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини