Жена загина в рудник "Дружба"

При извършени планирани взривни действия в шахта Говедарци на рудник „Дружба“ в близост до село Джурково, е загинала жена, служител на мината, съобщиха от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Пловдив незабавно е започнала разследване за причиняване на смърт, поради незнание и немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Извършва се оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Уведомена е и Инспекция по труда.След приключване на огледа, ще бъдат назначени и необходимите за изясняване на обективната истина експертизи, посочва Нова телевизия.

През 2011 година в рудник „Джурково” след взрив на място загинаха двама миньори. 43-годишният Славчо Асенов от Първомай и 48-годишният Димитър Бешев от Лъки застъпили на смяна в 16.00 часа. Четири часа и половина след началото на работния им ден двамата са открити мъртви от свой колега. Двамата миньори са пробивали дупки в скална маса, в която е имало невзривени остатъчни материали, които са били заложени от предишната смяна и не са били махнати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини