Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Вижте как да избегнете задръстванията по магистралите

Кайро. Снимка: Уикипедия

В първия от трите почивни дни у нас се очаква интензивен трафик по автомагистралите и пътищата към граничните пунктове.

Ограничения по магистралите заради ремонти

От агенция “Пътна инфраструктура” напомнят на шофьорите за започналите ремонти на автомагистралите “Тракия” и “Хемус” и призовават за повишено внимание на пътя.

Заради ремонти е въведена временна организация на движението по три участъка от магистрала “Тракия” и по лявото платно на виадуктите “Елешница” и “Бебреш” на магистрала “Хемус”.

Движението по виадуктите “Елешница” и “Бебреш” става двупосочно в дясното платно в посока София – Варна.

Поради ремонтни дейности временно е затворено южното платно на бул. “Цариградско шосе” на изхода на София в посока Пловдив. Движението се осъществява двупосочно в другото платно.

На магистрала “Тракия” ще бъде ограничено движението на изхода от София към Пловдив. Между 5 и 11 километър движението по дясното платно ще бъде ограничено и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно – в посока София. Скоростта е ограничена до 70 км/ч. В отсечката от 85 до 90 километър на магистрала “Тракия” ще е ограничено движението в дясното платно и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно в посока София.

Обходни маршрути

В проблемните участъци е възможно да се образуват колони от автомобили. За да ги избегнете, от Пътната агенция препоръчват да използвате обходни маршрути.

Освен по магистрала “Хемус” пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и второкласния път Мездра – Ботевград – Ребърково – Елисейна – Своге – София, както и този през прохода Петрохан София – Берковица – Благово – Монтана – Лом.

Алтернативно направление на магистрала “Тракия” е първокласният подбалкански път София – Пирдоп – Карлово – Бургас. Той може да се ползва както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи “Троянски”, “Шипка” и “Републиката”.

Пътуващите към Пазарджик може да ползват и първокласния път след Ихтиман, който обаче е в лошо състояние.

На магистрала “Струма” в 4-километров участък от Долна Диканя до Дупница движението се пренасочва по първокласния път Е79 за посока София, а в посока Дупница – движението остава по магистрала “Струма”.

При изграждащия се участък Сандански – Кулата от магистрала “Струма” движението става по обходен маршрут през село Дамяница. Трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път и отново по новоизграден временен път се включва в първокласния път.

При пътния възел на първокласния път с третокласния Рибник – Петрич трафикът се отбива по третокласния път към Петрич, преминава по улиците на града и продължава по пътя Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово и по общинския път през Кулата се свързва с първокласния път. Обходният маршрут е същият и в посока Кулата – София.

От Пътната агенция препоръчват на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, както и да спазват въведените организации на движение, пътната сигнализация и указанията на “Пътна полиция”.

Очаква се трафикът към големите градове отново да бъде засилен на 3 май като последен почивен ден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете