Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Животновъд: Производителите продават живо агне за 6 лв. кг, в магазините е по 15 лв.

Премиерът Борисов пристигна в белгийската столица по покана на министър-председателя Шарл Мишел, който организира среща на европейските лидери.

“На цена от 6 лв. се продава килограм живо агне от производителите, в магазините варира до 15 лв. за килограм готово месо”. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България пред “Фокус”.

„Производителите на живи агнета тази година, в сравнение с годините назад, можем да кажем, че успяхме да защитим една цена и преди Великден, и сега за Гергьовден. В момента агнешкото от нас, от самите производители и ферми се продава на цена от 6 лв. за килограм живо месо”, обясни Синапов.

Той допълни, че самите производители нямат ангажимент към търговците от магазинната мрежа, защото не могат да контролират цените на месото там.

„Това, което прави впечатление е, че и те не смеят вече да слагат голяма надценка – говоря само за българските агнета, за вносните нещата са извън контрол и нямаме информация. В магазинната мрежа цената за закланите агнета варира около 14-15 лева за килограм готово месо”, уточни Бойко Синапов.

„Търговците слагат доста голяма надценка, но това не е ангажимент на нас, производителите. При нас, след като цената на живо тегло агне продадено от ферма е 6 лв., логично е цената в търговската мрежа да бъде не по -скъпа от 13 лв.”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете