Изчислете какъв данък на колата ще плащате за 2019 г.

Какво искат геймърите, като отидат при Свети Петър?

Йорданка Фандъкова: Към момента проверка показва, че на депо има около 7200 т павета на площадките на „Софинвест”

Зам.-министър Николай Проданов: Местата за лишаване от свобода не могат да се сравнят с домашния уют

Шефът на ПСС: Загиналият лекар в Стара планина е надценил възможностите си Това бе една от най-тежките акции за спасителите през този сезон, заяви Емил Нешев

Космическият апарат „Вояджър 2” излезе от Слънчевата система

Искрен Веселинов, шеф на комисията по регионална политика в НС, пред „Труд“: Фирмите да могат да съдят за уронване на имидж Огромният проблем с чуждите фирми е техният синдром на недосегаемост

Слънчево време днес, максималните температури ще са между 3° и 8°

Русия уведоми САЩ, че стратегическите й бомбардировачи „Ту-160“ ще напуснат Венецуела в петък

Майк Помпео: Вашингтон ще работи за нови ограничения върху балистичните ракети на Иран

Американски таблоид призна, че е „покрил“ истории за Доналд Тръмп

Загиналият в Стара планина турист е бил лекар в столична болница

47-годишен мъж изгоря при пожар във фургон край Сандански

Високоскоростен влак се разби в надлез в Анкара (СНИМКИ и ВИДЕО) Четирима души са загинали, а 43 са ранени

Европарламентът иска спиране на строежа на газопровода „Северен поток 2“

Животновъд: Производителите продават живо агне за 6 лв. кг, в магазините е по 15 лв.

Кадър от БНТ

„На цена от 6 лв. се продава килограм живо агне от производителите, в магазините варира до 15 лв. за килограм готово месо“. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България пред „Фокус“.

„Производителите на живи агнета тази година, в сравнение с годините назад, можем да кажем, че успяхме да защитим една цена и преди Великден, и сега за Гергьовден. В момента агнешкото от нас, от самите производители и ферми се продава на цена от 6 лв. за килограм живо месо”, обясни Синапов.

Той допълни, че самите производители нямат ангажимент към търговците от магазинната мрежа, защото не могат да контролират цените на месото там.

„Това, което прави впечатление е, че и те не смеят вече да слагат голяма надценка – говоря само за българските агнета, за вносните нещата са извън контрол и нямаме информация. В магазинната мрежа цената за закланите агнета варира около 14-15 лева за килограм готово месо”, уточни Бойко Синапов.

„Търговците слагат доста голяма надценка, но това не е ангажимент на нас, производителите. При нас, след като цената на живо тегло агне продадено от ферма е 6 лв., логично е цената в търговската мрежа да бъде не по -скъпа от 13 лв.”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.