Бойко Борисов: Общо над 1500 души работят по магистралите в почивните дни

Общо над 1500 души работят по магистралите в момента, в почивните дни, за да бъде спазено обещанието магистралата към морето да бъде пусната на 1 юли, а участъкът Шумен- Белокопитово на 15 юли. Това каза пред журналисти в Плиска премиерът Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.

Той посочи, че днес по новостроящото се трасе на магистрала ’’Хемус’’между Шумен и Белокопитово работят над 200-330 души. Полага се асфалт, като само в един участък все още работят археолози. Там е необходимо да бъде направен огромен насип, затова Бойко Борисов изрази надежда те да успеят да приключат работа вместо за 45 дни за 20.

В понеделник министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще се срещне с арехолозите, за да обсъдят как могат да се справят по- бързо. „Ако археолозите излязат на 20-тия ден, на 15 юли ще бъде готов участъкът Шумен- Белокопитово”, каза Бойко Борисов.

„Оказа се, че цикламените костюмчета само идваха тук, един лев не са дали. Каквото дадохме ние преди, после служебното правителство е дало 8 млн. лв., и сега пак ние”, каза премиерът.

Запитан дали е необходимо да се изучава вероучение в училище, Бойко Борисов заяви, че това са неща, които се дебатират и, които той еднолично не решава. "Има министър на образованието, това, което зависи от мен е да направя магистрала "Хемус" и аз го правя", каза министър- председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини