Без думи за несъбраните глоби и такси

Националната агенция за приходите (НАП) не е събрала вземания на съдебната власт за 746.6 млн. лв! Сумата, натрупана за 10 години, е почти равна на два годишни бюджета в системата. Тя е безобразно голяма предвид честите скандали за безпаричието в нея и за заплатите на магистратите.

Би могло да се нарече безобразно и изявлението на данъчните, че „имали други приоритети“ и нямало да се занимават с неплатените глоби, такси и разноски по дела. Това ли им е работа на тях – да си измислят приоритети, вместо да пълнят хазната?

И за отказа на финансовият министър Горанов да отпусне 25 млн. лв. за отреденото от закона увеличение на възнагражденията на наместниците на Темида може да се каже, че е безобразен, тъй като именно неговото министерство отговаря за НАП.

Ние няма да обиждаме данъчните обаче, тъй като те се чудят кого по-напред да подхванат – големите данъкоплатци или глобените от КАТ... Ще попитаме възпитано само: как така в други държави работи безотказно автоматична система за удръжки на дължимото от доходите на гражданите? Как да наречем законодателите там? Гении? Космонавти?

А как да опишем нашите депутати?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари