Седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Скандал в тв ефира: Хасковският кмет обвинен, че се шири в палат за над 2 млн. лева. Той: Това е поредна атака срещу мен

Хасковският кмет Георги Иванов се шири в палат, който според консервативна оценка на специалисти по имотите, струва между 2 млн. и 2.5 млн. лева. Домът му разполага с басейн, кемпер, къща за гости. Намира се точно до язовир Клокотница, до който има пряк достъп с кей. Това показа разследване на bTV.

През 2007 кметът на Хасково обявява в декларация пред Сметната палата, че същата година със съпругата му са придобили 12 декара ниви и 500 кв.м. сграда със смесено предназначение в землището на село Гарвново. Купили ги със заеми. Всичко за 70 хиляди лева. От проверка на ДНСК през 2011 обаче става ясно, че постройката със смесено предназначение се е появила не през 2007, а през 2005 година.

Намирането на експерт, който да оцени имота, се оказа трудна задача. В крайна сметка Георги Георгиев изчисли: „Тази къща е много голяма, тя е над 500 квадрата, два етажа, поне 1000 квадрата е. Има три вида стандарти: стандартна, подобрена и луксозна. Тука е луксозна, вижда се по дограмата, по покривите, по тези ламарина тука, тази е цинкова ламарина и т.н. Ще се даде 1000 лв. на квадратен метър. Значи имаме 1000 по 1000 стават 1 000 000”.

Освен сградата със смесено предназначение има и друга, която вероятно се ползва като къща за гости. И още две помощни постройки, чието предназначение не знаем, но тази между тополите е разположена непосредствено до водата.

„Малката сграда да я вземем на половина, ако тя е обслужваща и нямаме тези луксове, ще я вземем на половин, 500 квадрата. Още една малка има, тази е съвсем малка, тази е стопанска, тази ще я вземем, тя е пак направена хубаво и семпло, това е 50 квадрата. 1 500 000 събрахме. Обикновено правим така – до 30% от тази строителна стойност, която събрахме, трябва да сложим така наречените административно-инженерингови разходи”, обясни още оценителят.

От птичи поглед се вижда, че имотът на кмета опира в язовир Клокотница. Алея, която минава през аранжираните зелени площи, води да кей над водата. А достъпът до брега на язовира е запазен само за кмета и семейството му. Според архитекта Марин Бакалов това не е законно.

Регионалната преса твърди, че проверката на строителния контрол от 2011 установила, че семейството на кмета е строило неправомерно върху земя, която се води пасище. Наложили глоба за това. И наредили да бъдат съборени къща за гости, барбекю и прилежаща към него ограда на кметската. В имота на кметското семейство има също басейн, детска площадка, оранжерия с обработваема площ пред нея и градина наоколо.

Преди години кметът се скарал със своя съсед – бившият депутат Иван Стаматов, разказа ни самият Стаматов. Тогавашният депутат забранил на кмета и семейството му да минават през неговия имот, както било години наред, и затова кметът си построил собствен път, който завършва с паркинг.

Освен недвижимо имущество за милиони, общински съветници в сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията алармират, че кметът има и хоби за над милион: колекционира ретро автомобили. От декларациите му се вижда, че между 2006 и 2013 е купил шест автомобила, за които може да се предположи, че са ретро. Общата им стойност е малко над 53 хиляди лева.

Истинската колекция на кмета обаче се води на името на автокъща в града, твърдят запознати, с която той формално няма нищо общо. Според младата собственичка на автокъщата, която е наследила бизнеса от баща си – приживе приятел на кмета, споделяли страстта към ретро колите.

Както за ретро колите се знае, че са на кмета, въпреки че се водят собственост на автокъща, така и за комплекс – бъдещ шоурум в града се говори, че пак е на кмета, въпреки че по документи е на фирми, с които той привидно няма нищо общо.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.