Лекари се борят за двегодишната Сияна, майката обвинена в побой на дете (обзор)

Районната прокуратура в Търговище повдигна обвинение на 21-годишната Любослава Л. за нанасяне на средна телесна повреда на две и половина годишната й дъщеря Сияна, която е с опасност за живота. Майката е задържана за 72 часа. “Тя признава вината си, но не дава обяснения какво се е случило и защо”, съобщи наблюдаващият прокурор Валентин Василев.

Майката е била задържана в събота след разпити на новото й семейство в село Кралево, където тя довела дъщеричката си от друг мъж, след като пристанала на Ахмед Ахмедов. Любослава е българка и е от видинското село Раброво. Двамата с новия й мъж живеели заедно едва от 2 месеца. В понеделник пастрокът не беше у дома, но родителите му Мустафа и Айше се кълняха, че при тях детенцето е гледано като принцеса.

2-годишната Сияна дойде в съзнание, но още не може да се храни самостоятелно и има риск за живота й, съобщи проф. Виолета Йотова, шеф на Първа детска клиника във варненската УМБАЛ “Св. Марина”. На 2 май момиченцето бе докарано там от Търговище в критично състояние - с 4 счупени ребра и увредени вътрешни органи. След спешна операция на спукан панкреас то лежи в реанимацията. Състоянието на детето се стабилизира, засега няма нужда от повече хирургични интервенции и ако не се появят усложнения, след ден то ще бъде изведено от реанимацията, уточни проф. Йотова.

Няма съмнение, че мъничето е било малтретирано, смятат и тя, и шефката на клиниката по съдебна медицина в “Св. Марина” доц. Добринка Радойнова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини