Близки започнаха да разследват смъртта на моторист в Пловдив, смятат, че е блъснат

Близки на загинал моторист правят собствено разследване за смъртта му. 26-годишният Георги Антов загина при тежка катастрофа в Пловдив преди седмица. От тогава до днес свидетелите на пътния инцидент не са разпитани от полицията, твърдят самите те пред Нова тв.

Заключението на униформените е, че мотористът е загинал заради несъобразена скорост. Близките на жертвата обаче намират улики, които според тях доказват, че моторът е паднал, след като е бил засечен от автобус на градския транспорт.

26-годишният Георги Антов взима мотора на приятеля си Стефан, за да направи кръгче на булевард „Кукленско шосе” в Пловдив. Обиколката обаче се оказва фатална.

„Обърнах се към платното и тогава видях мотора, че е във въздуха. Първи стигнах до него. Плюеше кръв, беше с каска, чувах че се дави, много тежко дишаше”, разказа Стефан Иванов, очевидец на инцидента.

Мотористът издъхва в линейката в ръцете на най-добрия си приятел. Версията на полицията е, че катастрофата е предизвикана от несъобразена скорост и загуба на контрол над превозното средство. Това твърди пред бащата на загиналото момче и дознателят по случая.

„Разследването до този момент не е започнало поради нехайството на човека, който го води. Още в деня на събитието той ми каза да не търся под вола теле, защото във всички такива случаи са виновни мотористите и никой друг, а хората си мислят, че те са невинни и за него случаят беше приключен”, каза Румен Антов – баща на загиналия Георги.

Близките на момчето сами тръгват да сглобяват парчетата от пъзела – преглеждат записите от охранителните камери, откриват спирачен път и намират парчета от мотора 50 метра преди мястото на инцидента. Това потвърждава версията, че Георги е бил ударен от превозно средство, преди да падне на пътното платно.

Близките на Георги откриват и шофьора на автобуса, който три пъти разказва различни версии за нощта на инцидента. Той самият не е направил и последния курс за деня. Има и заличени следи от удар по чисто новия автобус. Приятелите на жертвата твърдят, че седмица след трагедията нито един свидетел не е разпитан по случая. Разпитите започват, когато уведомяват за бездействието Окръжната прокуратура в Пловдив.

„По този случай е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което се извършва активно разследване. След получаване на сигнал от близките на пострадалия, в които се изнасят твърдения за факти около катастрофата, наблюдаващият прокурор е разпоредил незабавно предприемане на разследване по тези факти, което вече е в ход”, обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура-Пловдив.

Приятелите на Георги настояват за обективно разследване.

„Шокирани сме още и ако има виновен за случилото се, искаме органите на реда да си свършат работата както трябва, защото това не трябва да бъде практика, и виновни не трябва да остават безнаказани”, казва Боряна Димитрова – приятелка на жертвата.

„Ние му дължим да се изяснят нещата по този случай, а не така да се приключи и това да остане в миналото”, казва Милен Борисов, приятел на жертвата.

Близките на Георги палят свещи и поставят цветя на лобното място на момчето и се надяват истината за смъртта му да излезе на бял свят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.