Домашен арест за студента, премазал 8-годишния Страхил

Даниел Катрапелов /23г./, който блъсна с беемвето си 8 годишния Страхил и го уби на място на околовръстния път Бургас- Созопол, остава под домашен арест. Това реши съдът вчера, след като разгледа мярката за неотклонение на водача, който живее в жк "меден рудник" и учи последна година в Строителния институт в София.

"Студент съм, ще бъда на разположение и няма да се укрия. Моля да не бъда задържан", каза пред магистратите Катрапелов, който е абсолвент тази година.

Миналата събота той се движел по околовръстния булевард "Тодор Александров" с 80- 90 километра в час, когато няколко ромчета изскочили внезапно на шосето. Последен в притичващата колона бил Страхил, който ходил за сливи, заедно с другите деца, сред които и 12 годишния му брат. Даниел Катрапелов не могъл да спре и блъснал 8 годишният Страхил, който загинал намясто. След катастрофата, водачът отбил в аварийната лента и отишъл да види как е детето, но после напуснал местопроизшествието. Сигнал за него в КАТ подал движещия се след беемвето водач- Борислав Дойнов, обясни прокурорът по делото Дарин Христов.

Няколко часа по- късно, в района на Карнобат, Даниел бил задържан. Колата вече карала приятелката му- Щилияна Кирева. Според защитата, Катрапелов отивал да се предаде в полицията, бил взел решение, че е допуснал грешка като избягал, уведомил за случилото се и родителите си.

"На булеварда няма пешеходни пътеки, изненада е водачът да срещне пешеходец. Освен това, за кратко време там са се събрали голяма група войнствено настроени роми, които дори хвърлили камък по полицаите, пристигнали на мястото на инцидента. Самите полицаи са повикали помощна група да ги пази от ромите", каза адвокатът на Катрапелов- Йордан Дичев.

Страхил има още един брат и две сестри, баща му работи в Германия, а майката гледа децата, разказа вуйчото на загиналото на пътя дете, който обаче не влезе в съдебната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини