Разследват шефа на статистиката в Търново по сигнал

Районната прокуратура във Велико Търново е разпоредила разследване срещу директора на Териториалното статистическо бюро в старата столица Борислав Борисов. Преписката срещу него е образувана по сигнал от мъж, който се е подписал като Венцислав Димитров.

В посланието адресирано до прокуратурата и до медиите авторът изброява множество злоупотреби, извършени от Борисов. В сигнала се твърди, че ститистик щ 1 на Великотърновска област допуска нарушения със служебния автомобил. За поддръжката на возилото директорът на статистиката бил избрал частен автосервиз в село Беляковец.
"Борисов целенасочено посещава този автосервиз, тъй като там умишлено се манипулира километража на служебната кола с цел да се изкарат по-малко километри. По този начин краде гориво. Ремонтите по фактури пък са силно завишени като остатъкът от сумите се дели между него и автомонтьора", се твърди в сигнала.

В него се казва още, че Борислав Борисов злоупотребява с алкохола и често пие в кабинета си в компанията на две служителки. Други три чиновнички пък били назначени на държавни длъжности без конкурс.

"Не познавам човек на име Венцислав Димитров и смятам, че някой мой "доброжелател" се крие зад измислено име. Всичко изброено в сигнала е клевета. Възможно е да има претендент за поста ми и той да цели да ме очерни, за да бъда уволнен. Допускам тази акция срещу мен да е и заради предприетите наскоро процеси за оптимизиране разходите за персонала в институцията", коментира Борислав Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини