Депутат от АБВ: Законът за движение по пътищата трябва да бъде абсолютно нов

Законът за движение по пътищата трябва да бъде абсолютно нов. Това каза за Агенция „Фокус“ Петър Кадиев от ПГ на АБВ в Народното събрание. „Това е нещо, което трябва да се направи в най-скоро време, защото в рамките на всяко едно Народно събрание се правят толкова много поправки. За мен това е работа на парче“, каза Кадиев.

Той заяви, че най-добрият вариант е да се разработи нов закон. По думите му състоянието на пътищата е предпоставка за катастрофи. Кадиев обясни, че е добре това, че са започнали ремонти по магистралите, защото състоянието им не дава предпоставка за шофиране с повече от 90 километра в час.

„Самите коли се люлеят и става много опасно. По една магистрала колите трябва да се движат със скорост между 100-120 километра в час“, поясни народният представител. Кадиев заяви, че трябва задължително да бъде направен ремонт на пътя Русе-Бяла, който е един от най-рисковите в страната. „Това е първото нещо, което трябва да се направи там“, посочи той. Петър Кадиев допълни, че в момента сме в една война и за това одобрява идеята за това видеоклип да стане доказателство за нарушаване на закона за пътищата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини