Министерството за здравеопазването: Заместителят на Ривотрил вече е в аптеките

Заместителят на лекарството "Ривотрил" вече е в аптеките, съобщиха от министерството на здравеопазването. В началото на годината се оказа, че хиляди епилептици ще останат без медикаменти, тъй като лекарството бе изтеглено от пазара.

От компанията вносител за България обясниха, че причината за прекратяване на продажбите на препарата за епилепсия у нас е задължението цената му да бъде свалена до нива, които не може да си позволи да поддържа.

Oсъществен е вносът на Clonarex 0.5 mg tabl. и Clonarex 2 mg tabl. Лекарствените продукти са предоставени на търговците на едро, се посочва в съобщението.

Министерство на здравеопазването има уверението на дистрибуторите, че лекарственият продукт Clonarex вече се разпространява в аптечната мрежа и може да бъде закупен от пациентите със специална рецептурна бланка със зелен цвят.

Заместителят на "Ривотрил" трябваше да бъде в аптеките още в началото на годината и липсата на оригиналния медикамент, както и на генерика принуди много хора да се снабдяват от чужбина или да купуват "Ривотрил" на черно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини