На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Цецка Цачева в Германия: Нашите европейски партньори искат да видят една променена съдебна система

Нашите европейски партньори, както и българските граждани, искат да видят една променена съдебна система с по-бързо и по-справедливо правораздаване. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева, обобщавайки резултатите от втория ден на официално посещение на българска парламентарна делегация в Берлин.

Председателят на парламента отбеляза, че сред основните теми на срещите в германската столица днес са били реформите, които трябва да бъдат извършени от нашата страна за изпълнение на препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и контрол и на първо място – реформата в съдебната власт.

Депутатите от Бундестага са били информирани за намерението да се направи промяна в Конституцията, в онези текстове, които е допустимо да бъдат изменени от Обикновено народно събрание. Споделихме с представителите на Германската социалдемократическа партия, че за приемането на промени в основния закон е необходима подкрепата не само на парламентарните групи, които подкрепят правителството, но и на парламентарните групи на БСП-Лява България и на ДПС, съобщи Цецка Цачева.

По време на втория ден от посещението председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с председателя на парламентарната група на ХДС Фолкер Каудер, с председателя на групата на ХСС Герда Хаселфелдт и със заместник-председателя на парламентарната група на ГСДП Аксел Шефер. Българските парламентаристи бяха приветствани при официалното откриване на пленарното заседание на парламента на Федерална провинция Берлин. Те разговаряха и с председателя на Групата за приятелство Германия – България Гернот Ерлер и с членовете на групата.

Председателят на Народното събрание посочи, че сред темите на разговорите е била и ситуацията в Украйна и санкциите, наложени на Русия. Парламентаристите от Германия и България са отбелязали, че друга алтернатива извън дипломатическия път на решаване на този конфликт няма. България стриктно спазва изискванията на ЕС, въпреки че търпи значителни по размер загуби, особено в сферата на туризма, са отбелязали българските парламентаристи. Гернот Ерлер е съобщил, че стокообменът на Германия с Русия е спаднал с 18 процента и 16 000 работни места са били загубени заради санкциите. В разговора са били обсъдени и въпроси, свързани с развитието на туризма и младежката безработица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.