Борисов: Евро нямаме загубено и няма да загубим с тези екипи

Евро нямаме загубено и няма да загубим с тези екипи. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на нови 3,5 км от столичното метро, съобщи Фокус.

По думите на премиера преди 6-7 години на мястото, където сега е метрото, е имало „едно дърво, поляни, магарета”. „Крави и овце, пасяха ето тук, Околовръстното бе като козя пътека – цялото в дупки. А всички квартали отгоре – на септични ями”, посочи Борисов. Той заяви ,че тогава е обещал на настоящия президент Росен Плевнелиев метрото да стигне до тази част на града. „Не знам дали си представяте какво е 40 км тунели с мрамор, влакове, контактни мрежи, което сме направили. Ако това беше до преди 1989 г. щеше да има поне 30 героя на социалистическия труд”, коментира Борисов. „Тогава му обещах на Росен да направя метро, 6-7 години по-късно чувате колко милиарда са се излели в инфраструктурата, чувате какво казва ЕК и Жан-Клод Юнкер, защото всички програми за България работят и това не го казвам аз, а бюджетарят на ЕК.

„Евро нямаме загубено и няма да загубим с тези екипи на тези министри, на тези кметове , на тези българи, на всички политически партии, които са в Общинския съвет и помагат.

Огромни усилия ни струва това”, каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини