Каракачанов: България не трябва да си мълчи за Македония, Куманово е само на 70 км от границата

България не трябва да си мълчи за Македония! Да не забравяме, че Куманово е само на 70 км от българската граница. Второ – в Македония живеят много български граждани. Така че България трябва да излезе с позиция против нарушаването на всякакви граници и подобни сепаратистки настроения. Това заяви по телефона пред Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Българското население в Македония очаква да види реакцията на България. По-категорични трябва да сме, не така, каквато е позицията на Външно министерство”, посочи Каракачанов.

"Още от 2000-2001 г. това противопоставяне е факт, когато имаше гражданска война. По същия сценарий излезе една въоръжена група от Косово, която бе дълго търпяна от властите. Косоварите бяха 50-60 човека, но после станаха към 1000 и така започна гражданската война", посочи лидерът на ВМРО.

Политологът Антон Тодоров отиде още по-далече в прогнозата си за изхода от кризата в Куманово. "Това, което се случва в Македония, ще доведе до изчезването на държавата", заяви Антон Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини