Полицаи и надзиратели излизат на протести

Полицаи, охранители и служители на съдебната охрана планират протестни действия, предаде БГНЕС.

В късния следобед в понеделник синдикатите в МВР обсъдиха с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова пенсионната реформа в сектор "Сигурност". След срещата стана ясно, че най-големият синдикат на служителите на МВР не е постигнал съгласие с вътрешния министър за тригодишен буфер преди въвеждането на новите условия за пенсиониране, както и за обсъждане на минималната възраст от 52 години и 10 месеца. В края на седмицата от Синдиката на МВР ще вземат решение и за предстоящи протестни действия.

На 15 май 2015 г. /петък/ в Пловдив ще се проведе заседание на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите. Надзирателите били против намеренията на Министерството на правосъдието да извърши съкращения на служители от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Работещите в затворите са категорични, че вместо уволнения има необходимост от увеличение на щата.

Очаква се евентуалните протестни действия на надзирателите да бъдат подкрепени и от служителите на Главна дирекция "Съдебна охрана". Охранителите на съдебната власт били против идеите на правосъдния министър Христо Иванов за сливането на ГДО с ГДИН в обща Изпълнителна агенция "Изпълнение на наказанията и охрана на съдебната власт".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини