Митов за Македония: Проблемът трябва да бъде решен през силата на реформи

Ясно е едно - кризата поражда притеснения и за нас е от първостепенна важност да затвърдим позицията си, че за България е безкрайно важно териториалната цялост и стабилността на република Македония да бъде пазена. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов след заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, съобщи Фокус.

„Политическата криза, кризата на доверие в Македония, която наблюдаваме в последните месеци поражда политически вакуум, в който се намесват всякакви екстремистки движения, които могат да дестабилизират обстановката затова нашият призив е управляващи и опозиция в Македония колкото може по-бързо да възстановят диалога помежду си и да намерят изход и решение на политическата криза, което обаче минава през поемане на политическата отговорност”, заяви Митов.

„Отговорността е в Скопие, отговорността е в правителството. Проблемът трябва да бъде решен през силата на реформи, които очакваме в Република Македония от много дълго време. Това е призивът на всички наши европейски партньори. Реформи трябва да се случат и без тях европейското бъдеще на Македония не изглежда близко”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини