32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

Правителството преструктурира администрацията на Министарството на отбраната

Администрацията на Министерството на отбраната и на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната от 1 юли ще бъде преструктурирана.

Това реши на свое заседание Министерският съвет, с приемането на изменения и допълнения в нормативни актове, регламентиращи устройствените правилници и функциите на структурите на ведомството.

Приетите структурни и функционални промени са в изпълнение на постановление на правителството за повишаване на ефективността на публичните разходи. Те са направени на базата на анализ на функциите и организационното състояние на ведомството. В резултат на реорганизацията се постига намаляване на общата численост на Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната с 378 щатни бройки, съобщават от МО.

Преструктурирането предвижда освобождаване на администрацията от неприсъщи за министерството дейности, които преминат в Изпълнителна агенция “Военни-клубове и военно-почивно дело” и във военно формирование “Комендантство-МО”. Дирекция “Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка” се закрива като функциите й преминават към съществуващи административни звена.

Създава се нова дирекция “Проектно управление” като специализирано административно звено за осигуряване на развитието на проектното управление в Министерството на отбраната. Обособява се и нова дирекция в Щаба на отбраната -“Съвместни съоръжения и координационни дейности”, която ще поеме функциите, изпълнявани от отдел “Съвместни съоръжения” и отдел “Офис на началника на отбраната”, с цел концентриране на военната експертиза в едно административно звено и създаване на възможност за оптимизиране на дейността им. Функциите на дирекция “Инвестиции в отбраната” се прецизират, а наименованието й се променя на “Отбранителна аквизиция”, за да съответства на изпълняваните дейности и задачи, свързани с придобиването, експлоатацията, модернизацията и снемането от употреба на продукти, свързани с отбраната. На дирекция “Логистика” също се възлагат нови функции.

Оптимизацията на функциите, структурата и числения състав на административните звена ще се извърши в рамките на средствата по бюджета на Министерството на отбраната, а промените ще влязат в сила от 1 юли 2015 г. с цел обезпечаване на законосъобразното уреждане на трудовите и служебни правоотношения с работниците и служителите.

Вижте всички решения на министерски съвет ТУК!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.