Патриотите и БСП с обща кандидатура за кмет в Бургас

Четири партии- БСП, НФСБ,СЕК и ВМРО, обявиха, че започват диалог за обща кандидатура за кмет на Бургас на местните избори наесен. Те ще търсят мажоритарна и надпартийна личност за градоначалник, която да пребори сегашния кмет Димитър Николов /ГЕРБ/.

За общия фронт срещу Николов, който на миналите избори обра 70 на сто от гласовете, били викани и АБВ, "Гергьовден", както и Реформаторския блок, но последните не се отзовали.

"Управлението трябва да се върне в ръцете на общинския съвет. Против съм Бойко Борисов да посочва кой ще е кмет на Бургас", заяви адвокат Евгений Мосинов, общински лидер на социалистите и съветник в местния парламент. Според Ангел Божидаров от НФСБ, който също е съветник, ако е за "нещо полезно", стискането на ръце с БСП, може да се пренесе и в общинския съвет на града.

До момента, нито една партия не е оповестила в Бургас своя кандидат за местните избори. Димитър Николов ще се бори за трети мандат. Социалистите и патриотите вчера коментираха, че за своя общ кандидат ще търсят "много работосбособен човек", тъй като щял да има куп проблеми за разрешаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини