Майката на Петко Стрелеца станала пълномощник на сина си, водила нотариус в затвора

Майката на Петко Стрелеца от Лясковец му е станала пълномощник, чрез когото той си е прехвърлил имотите от затвора. Имуществото на Петков, благодарение на 76-годишната Стефанка Савова, от февруари тази година са собственост на пожарникаря от Стара Загора Пламен Порфиров.

Стефанка Савова завела нотариус със себе си в килията в Ловеч по време на свиждане със сина си през януари 2015 г. Направили пълномощното, с което тя може да извършва сделки от името на обвиняемия за кървавата баня на 14 март миналата година. Тепърва ще има проверка, която ще изяснява как в затвора са допуснали нотариус и дали прокуратурата във Велико Търново е разрешила това.

"Искаме да се разбере кой е свързал майката на Петко Петков с Пламен Профиров", категорични са близките на загиналия 40-годишен командос Емил Шарков. Те и ранените му колеги предявиха 430 000 лева граждански искове срещу подсъдимия лясковчанин.

По случая стартира цялостна проверка. След като гръмна скандалът в сряда, вътрешна проверка бе разпоредена и в пожарната в Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини