Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Всички договори на КТБ на светло (обзор)

Премиерът Бойко Борисов поиска банковата тайна за клиентите на фалиралата КТБ да отпадне изцяло и всички договори да бъдат разсекретени. Днес той заръча на временната парламентарна анкетна комисия по случая да предложи “всичко да излезе на светло” – в т.ч. “фирми, физически лица, кредити, включително и направени цесии за цялото съществуване на банката”. Мотивът на Борисов – “веднъж завинаги да стане ясно какво се е вършило в КТБ”.

Преди дни ДПС внесе предложение за законови поправки, с които да отпадне банковата тайна за депозити с преференциални лихви и влогове на политици. Партиите по принцип подкрепят това.

Борисов разговаря няколко минути с депутатките от ГЕРБ Менда Стоянова и Десислава Атанасова и после обяви: “Да се разсекрети за абсолютно всичко – да се извадят сметки, ако има на партии, на партийни лидери и на депутати.”

Един от вариантите за промени в закона за кредитните институции бил фондът по гарантиране на влоговете да може да поиска разсекретяване на договорите на банка в срок от 7 дни след старта на процедурата по несъстоятелност.

Борисов обясни още, че той и “важните хора от ГЕРБ” никога не са ходили в КТБ. Той се разграничи от шефа на КФН Стоян Мавродиев, който вече не бил в ГЕРБ. “Ако аз бях ходил, щях да ви кажа защо, но като не съм ходил – какво да ви кажа”, каза Борисов.

По-рано лидерът на ДПС Лютви Местан обяви: “От сейфовете на КТБ ще изникне злокобният образ на истинските създатели и покровители на Цветан Василев и там не е ДПС.” И иронично попита: “Какво е правил Костов в банката на ДПС, какво е правил Лукарски в банката на ДПС, какво е правил големият приятел на ДПС Каракачанов в банката на ДПС? Нали разбирате колко жалък и несъстоятелен е този мит?”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.