Лудогорец е шампион на България за четвърти пореден път

Лудогорец разби Локо (Сф) с 4:1 в първи мач от 30-ия кръг на „А“ група и два кръга предсрочно стана шампион на България за четвърти пореден път.

Празникът в Разград бе двоен, след като преди двубоя бе открита новопостроената модерна трибуна "Моци". Премиерът Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов бяха официални гости на откриването й.

С осмия си гол във вратата на столичните железничари в своята кариера бразилецът Марселиньо, който направи перфектно двойно с Мисиджан, откри резултата в 32-ата минута, а Жуниор Кишада го удвои в продължението на първата част. Преди това съдията Станислав Ставров отмени гол на гостите заради игра с ръка на Йордан Тодоров.

В 49-ата минута отново Кишада Кишада направи 3:0, а 7 минути по-късно светкавична контра на Лудогорец позволи на Дани Абало да напредне и да изведе Мисиджан зад защитата. Холандецът прояви хладнокръвие и след като преодоля вратаря Митрев, вкара за четвърти път.

В 66-ата минута Даниел Генов вкара почетното попадение за столичани от пряк свободен удар.

Лудогорец стана едва вторият клуб в историята на А група с повече от 3 поредни шампионски титли след ЦСКА. Армейците стигнаха до 9 последователни титли в периода от 1954 до 1961/62 г. включително. В историята си ЦСКА има и 4 поредни – между 1979/80 и 1982/83 г. Големият съперник на армейците в исторически план – Левски, никога не е стигал до повече от три поредни титли.

Тимът от Разград е и едва вторият провинциален след Литекс с 4 титли. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини