Lidl ще намали с 20% използваната пластмаса в продуктите си до 2025 г.

Посланикът на Казахстан си взе монета с лика на Горгона Медуза

Поставят цветна инсталация от чадъри в Благоевград

Излюпиха се 6 патета в Патешкото езеро на Борисовата градина

Столичната полиция издирва 50-годишен мъж

2023 коли са откраднати в страната през миналата година МВР отчита спад с 29% на кражбите на автомобили

Благоевград е домакин на първи „Занаят фест“

Адвокат Димитър Марковски: Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров

Откриха национален семинар за интелектуалната собственост

Президентът Радев: Има политици, които водят война с българската държавност

Осъдиха Петер Мадсен на доживотен затвор за убийството на шведската журналистка Ким Вал

Арест за италианци, опитали да убият фен на “Ливърпул”

Пленер събира фотографи в Шумен

Външният министър на Кипър ще посети Москва на 27 април

Данъчен № 1 на Търново гостува в “Истории от моя живот” Ивайло Здравков разговаря с ученици от СУ "Вела Благоева"

Комисията за конкуренцията глоби ЧЕЗ с 1 250 000 лева за злоупотреба с господстващо положение

Комисия за защита на конкуренцията глоби ЧЕЗ с 1,250 млн. лева за злоупотреба с господстващо положение заради нарушение на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията на сайта си.

“Когато получим по законно установения ред решението, ще се запознаем с мотивите на комисията. ЧЕЗ спазва изцяло българското законодателство в т.ч. и антимонополното. Ще обжалваме решението по законоустановения ред”, коментираха от ЧЕЗ през “24 часа”.

Дружеството е забавило необосновано сключването на договор за покупко–продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени по предвиден в специална наредба ред за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи.

По оценка на КЗК по този начин “ЧЕЗ Разпределение България” АД може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите.

КЗК постанови прекратяване на установеното нарушение и наложи на “ЧЕЗ Разпределение България” АД следната поведенческа мярка: да изготви и предостави подробен списък, в който да бъдат изрично изброени всички изискуеми документи във връзка с договора за покупко-продажба на изградените съоръжения за присъединяване на обекта, респ. за изкупуване на енергийните съоръжения. КЗК определи 30 – дневен срок срок за изпълнение на поведенческата мярка, след изтичането на който срок “ЧЕЗ Разпределение България” АД е длъжно да уведоми Комисията за защита на конкуренцията за нейното изпълнение

КЗК наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 1 250 065 лева.

Отношенията между “ЧЕЗ Разпределение България” АД и присъединяваното лице преминават през разписаните в специалната наредба до момента, в който трябва да бъде подписан договор за покупко-продажба от страна на “ЧЕЗРБ” АД на енергийните съоръжения и съответно те да бъдат изплатени, съобщиха от комисията.

В хода на проучването КЗК е намерила за установено, че инвеститорът е подал в ЧЕЗРБ Заявление за сключване на договор за изкупуване на съоръженията за присъединяване, като проектът на договор е подписан от присъединяваното лице, но не и от ЧЕЗРБ, във връзка с констатирани от дружеството нередовности по документацията, за което обаче инвеститорът не е бил уведомен, въпреки че е изискал да му бъде указана причината за несключване на договор за изкупуване.

“По този начин ответникът не разкрива съществени обстоятелства, които са неизменна част от процеса по присъединяване. В резултат от разглежданото поведение на ЧЕЗРБ се достига до необосновано забавяне сключването на договор за покупко – продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени от молителя”, продължава съобщението.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.