Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново Разходките на затворника от Ловеч до Велико Търново за заведените от него дела продължават за сметка на данъкоплатците

За първи път Пролетен базар на книгата ще е на открито

Николай Нанков: Има инвеститорски интерес от няколко чуждестранни фирми за Дунав мост 3

Започва мащабен ремонт на моста над жп линията в Стара Загора

Младоженци сключват брак на сватбена церемония в древноримски стил Над 220 реенактори от Италия, Украйна, Румъния и България идват на „Орел на Дунава” в Свищов

Оперираха гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Двама души са пострадали при тежка катастрофа край Централни гробища в София

Председателят на КЕВР: Водата в София е една от най-качествените измежду столиците на ЕС

Депутатът от БСП Явор Божанков: МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Горна Оряховица и АМ „Русе-Велико Търново”

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

57% от българите смятат, че страната е извлякла ползи от членството в ЕС

Осъдиха на две години затвор бившия премиер Никола Груевски

Задържаха известен блогър в Египет

Илияна Йотова ще открие тържествата по случай 24 май и Деня на Велики Преслав

Румен Радев ще участва в честванията по случай 24 май

Бизнесът излезе с четири приоритетни сектори за европрограмите

Бизнесът предлага четири приоритетни сектора, които трябва да залегнат в иновационната стратегия за интелигентна специализация на България. Това обявиха от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) по време на форума „Деветте пътя към еврофондовете” организиран от „Труд” и „24 часа”.

Според браншовиците специализацията на България трябва да бъде в секторите мехатроника, информатика, биотехнологии и рекреативни индустрии. В сектора на мехатрониката попадат машиностроенето, роботиката, производството на компоненти и части за централи произвеждащи зелена енергия, разработка на електромобили, както и рециклирането като процес.

Форума може да следите на живо ТУК

Силата на България в информатиката може да бъде не само в сектора на софтуера, но също така и в разработката на хардуерни продукти като безжични сензорни мрежи и облачни технологии, предлагат от КРИБ.

Работодателите смятат, че в иновативната стратегия трябва да влезнат всички технологии, които водят до здравословен начин на живот – лекарствени продукти, биокозметика, хранителни добавки и биохимикали.

В реакреативната индустрия влизат не само обичайните производства, но също така създаването на интелектуална собственост – печатни медии, аудио продукции и други.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.