Самоубиец се хвърлил пред колата на спасителя от Усойка, молил го да го прегази

Марио Симеонов, който е единият от спасителите от село Усойка, извадили пенсионер от горяща къща, изживя голям кошмар заедно с приятелката си Мария на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Внезапно мъж от Кресна се хвърлил пред автомобила им в опит за самоубийство, съобщава "Струма.бг".

Бързата реакция на Марио Симеонов, който настъпил спирачката, спасила живота на мъжа. Драматичната сцена се разиграла около 20,00 ч. тази вечер.

"Връщахме се от Сандански с приятелката ми Мария. В Кресненското дефиле изведнъж мъж, който се движеше покрай пътя, се хвърли пред автомобила. Набих спирачките и слязохме с приятелката ми да разберем какво става. Мъжът лежеше на асфалта и не искаше да става, молеше ни да го прегазим. Не му се живеело вече. С много молби го накарахме да се махне от пътя. Той стана, но легна зад лекия ни автомобил, така че да бъде прегазен от идващите след нас коли. Веднага сложих подвижен знак на пътя и спрях движението. Образува се колона от автомобили. Обадихме се на тел. 112. От полицията в Сандански ни помолиха да останем на мястото, докато дойдат, и да се опитаме да разубедим мъжа да не се самоубива. С приятелката ми успяхме да качим в моя автомобил мъжа, който разбрахме, че се казва Серафим, и го закарахме в едно от заведенията на пътя край Кресна. В продължение на 1 ч. той ни разказваше за живота си. За десет дена спасявам втори човешки живот. Не се хваля, но явно такава ми е орисията - да помагам на хората", заключи Марио Симеонов, който продава зеленчуци на Е-79.

Приятелката му Мария добави: "Изпаднах в шок от случилото се на пътя и от разказа на Серафим за живота му. Той е с психични проблеми. Преди да се разболее, имал семейство - жена и две деца. В момента живее сам. Жена му и децата го изоставили. Правил е и друг път опит да се самоубива, лягал е на жп релсите, за да го прегази влак, но неуспешно. Преживях един голям кошмар. С приятеля ми бяхме за няколко дни на почивка в Сандански, да разпуснем от целодневното стоене на сергията на главен път Е-79, където край Усойка продаваме зеленчуци, но завършекът на почивката ни беше кошмарен. Още не мога да се отърся от преживяното в Кресненското дефиле, но съм удовлетворена, че извършихме едно добро дело. Полицаите от Сандански като дойдоха ни благодариха, че сме отделили 1 ч. от времето си, за да останем при болния човек, решил да се самоубие. Тази случка ще я помня докато съм жива", заяви Мария.

Както е известно, Марио Симеонов заедно с още трима млади мъже от село Усойка - Мартин Миланов, Божидар Терзийски и Янко Малинов, спасиха живота на 93-г. Любен Гоцев, който щеше да изгори в дома си от пожар, тръгнал от стопанска постройка до къщата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини