Шефът на КРИБ Кирил Домусчиев: Пенсионната система има нужда от голяма реформа

Пенсионната система има нужда от голяма реформа, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев на брифинг в Министерския съвет преди среща с вицепремиера Ивайло Калфин и национално представените синдикати и министри във връзка с пенсионната реформа, съобщи „Фокус".

„Благодаря на премиера, вицепремиера и колегите ни за това, че успяхме в кратък период от време да свършим една работа, която беше изоставена. Не бяха лесни преговорите, имаше компромиси от страна на всички. Много се радвам, че в дух на партньорство успяхме да стигнем дотук", заяви Домусчиев. Той посочи, че това е само началото на пенсионната реформа, но предстои още доста работа.

От Българската търговско-промишлена палата също изразиха подкрепа, като заявиха, че това е първа сериозна крачка, но очакват и втората.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи: „Във вижданията, които през тези 6 месеца защитавахме, смятам, че постигнахме баланс”. „Продължаваме да имаме и някои допълнителни резерви в това, че можехме да събираме повече пари, ако бяхме увеличили вноските", каза още Пламен Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини