Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Внезапна проверка на Кулата с глоби за близо 14 000 лв.

За по-малко от седем часа инспекторите на „Автомобилна администрация“ наложиха глоби за около 14 000 лева при изненадваща акция, която се проведе вчера на ГКПП „Кулата“, информират от Министерството на транспорта.

Проверени са 13 автобуса, като са констатирани 11 нарушения. При шест от шофьорите е установено, че са управлявали, без да ползват задължителните почивки. Този тип нарушения са изключително сериозни, тъй като влияят пряко върху безопасността на превозите.

Когато водачите не ползват регламентираните почивки, драстично намаляват техните реакции и може да се стигне до заспиване зад волана, отбелязват от „Автомобилна администрация”.

Инспекторите са констатирали, че двама водачи управляват с разменени тахографски листа, а един е управлявал, без да постави дигиталната карта в тахографа. При два от проверените автобуси е установено, че имат техническа неизправност, за което водачите са санкционирани.

Проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски. Основната цел е да се сведе до минимум нерегламентираният превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 65 нерегламентирани превози.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.