Внезапна проверка на Кулата с глоби за близо 14 000 лв.

За по-малко от седем часа инспекторите на „Автомобилна администрация“ наложиха глоби за около 14 000 лева при изненадваща акция, която се проведе вчера на ГКПП „Кулата“, информират от Министерството на транспорта.

Проверени са 13 автобуса, като са констатирани 11 нарушения. При шест от шофьорите е установено, че са управлявали, без да ползват задължителните почивки. Този тип нарушения са изключително сериозни, тъй като влияят пряко върху безопасността на превозите.

Когато водачите не ползват регламентираните почивки, драстично намаляват техните реакции и може да се стигне до заспиване зад волана, отбелязват от „Автомобилна администрация”.

Инспекторите са констатирали, че двама водачи управляват с разменени тахографски листа, а един е управлявал, без да постави дигиталната карта в тахографа. При два от проверените автобуси е установено, че имат техническа неизправност, за което водачите са санкционирани.

Проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски. Основната цел е да се сведе до минимум нерегламентираният превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 65 нерегламентирани превози.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини