Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Министър Павлова: В Пловдив може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда

„За първи път от много време имам възможност, когато идвам в Пловдив, да го разгледам. Градът цъфти, не защото има много цветя, а защото връща своя дух и своя блясък. Тук може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда и искам да Ви уверя, че Пловдив ще получи още до 3 млн. лв. до края на тази година за такъв тип дейности“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на възстановените пеещи фонтани в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на министерството.
През юни месец, когато очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, ще отворим поканите за кандидатстване и Пловдив ще разполага с бюджет от 80 млн. лв. за градски транспорт, градска среда, обяви още министърът.
„Пеещите фонтани са място, оставило красиви спомени за миналите поколения. Надявам се такива да имат и бъдещите“, каза тя. „Радвайте се на новата придобивка, защото градът трябва да бъде още по-красив през 2019 г., когато ще бъде европейска столица на културата“, заръча Павлова.
Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина бяха възстановени в рамките на проект „Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив“, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Неговата обща стойност е над 11 млн. лв., от които 5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.
Повече от 10 000 пловдивчани се стекоха в Цар Симеоновата градина, за да наблюдават откриването на напълно обновените пеещи фонтани в Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив.
Мястото е любимо за поколения пловдивчани. Фонтаните са били открити през 1892 година по времето на Цар Фердинанд. През 2012 година Пловдив получи държавно финансиране за стартирането на този проект. Тази вечер хората наблюдаваха атракцията със засилен интерес .
Фонтаните ще бъдат пускани и озвучавани с музикални модули с класическа и поп музика всеки четвъртък, петък и събота. Тази вечер атракцията тръгна с фал-старт, като озвучаването не беше на необходимото ниво – такова, каквото беше показано при пробите. Това малко разочарова насъбралото се множество. Въпреки това, хората продължават да стоят по пейките около фонтаните и наблюдават светлинното и музикално шоу. Тазвечерното откриване на фонтаните е и начало на тържествата, които ще продължат и утре по повод обявяването от Съвета на директорите в ЕС на Пловдив за европейска столица на културата 2019 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете