Соломон Паси: Имах договор за съветник на Груевски за едно евро

"Западът и в частност Европейският съюз и НАТО трябва да положат максимални усилия за присъединяване на Македония към ЕС", заяви бившият външен министър Соломон Паси пред БНТ. Той уточни, че е бил съветник на сегашния премиер на Македония от 2007 до 2008 г. "Договорът беше за 1 евро. Свърших си работата за около 10 месеца и беше взето решение, че Македония ще стане член на НАТО".

"В момента се води битка между Изтока и Запада за Македония. Западът не прави достатъчно за приобщаването на Македония и към НАТО, и към ЕС. България няма решаваща роля в този процес. Можем координирано да направим нещо, но нищо не може да стане без добрата воля на Македония", обясни Соломон Паси. "България няма териториални претенции към Македония. Външният министър на Русия г-н Сергей Лавров е сериозен и задълбочен дипломат и репликата му не е случайна. Подобни изказвания са част от информационната война, която се води в момента, и те не трябва да бъдат подценявани", коментира в заключение политикът.

Паси нито потвърди, нито отрече, но загатна, че иска да върне жените сред гласоподавателите за Реформаторския блок. Това той заяви на въпрос свързан с евентуалната му кандидатура за кмет на София на предстоящите избори за местна власт.

"Гласувах за реформаторите и го казах много ясно преди последните избори", отсече Паси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини