Деница Сачева поема председателския пост в Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) за периода 2015-2017 г.

На годишното Общо събрание на Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) г-жа Деница Сачева, основател на ПР агенция Интелдей Солушънс, пое председателството на Сдружението за периода 2015-2017 г. Г-жа Сачева прие поста от досегашния председател на Управителния съвет - Николай Неделчев, изпълнителен директор на Publicis Groupe Bulgaria. За заместник-председател и следващ председател на БАПРА бе избрана г-жа Екатерина Димитрова, изпълнителен директор на ПР агенция ИнтерИмидж.

За първи път в историята на Асоциацията жена поема председателския пост. Всеки председател управлява за период от две години, като преди това е работил за Сдружението в качеството си на заместник-председател, избран според Устава от всички членове на Общо събрание. През годините председатели на БАПРА са били утвърдени лидери в местната ПР индустрия, сред които: Максим Бехар, Любомир Аламанов, Александър Дурчев и Николай Седемчленният състав на Управителния съвет на БАПРА, който ще развива и управлява дейността на Асоциацията за периода юни 2015 – юни 2017 г., е както следва:

Деница Сачева – председател на УС;

Екатерина Димитрова – заместник-председател на УС;

Александър Дурчев – член на УС;

Камелия Димитрова – член на УС;

Мария Гергова-Бенгтссон – член на УС;

Николай Неделчев – член на УС;

Ружа Загорска – член на УС.

Общото събрание единодушно реши г-н Максим Бехар да бъде представител на БАПРА в Световната ПР огранизация (ICCO). Сега той е вицепрезидент на ICCO и член на Изпълнителния комитет, бивш неин ковчежник, както и бивш председател и дългогодишен член на УС на БАПРА. По този начин г-н Бехар ще продължи активната си работа и ценна подкрепа за Асоциацията в дългосрочен план.

“На българския ПР пазар има компании, които съществуват вече 20 години. Хората рядко си дават сметка за истинската същност на нашата професия, но през цялото това време благодарение на нашите усилия се случиха стотици кампании, които доведоха до промяна в начина на мислене и в модели на поведение, донесоха знание и информация за нови теми, идеи, стоки, услуги. Нашата професия е свързана с градивната промяна. Това работим ние. Като председател на БАПРА, искам да работя за добрия имидж на нашата професия, за това непрекъснато да усъвършенстваме качеството на услугите, които предлагаме чрез иновации и честна конкуренция.“, сподели Деница Сачева, председател на УС на БАПРА за 2015-2017 г.

Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. Има 4 висши образования в специалностите управление на туризма, социална педагогика, здравен мениджъмънт и връзки с обществеността. Магистър cum laude по ПР e на СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), един от първите служители на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), била е началник на кабинета на здравния министър д-р Илко Семерджиев в правителството на ОДС. От 2001 г. е основател и собственик на ПР агенция Intelday Solutions, която е двукратен носител на Световна златна награда за отлични постижения в ПР (2007 и 2012 г.), с номиниция за най-добра кампания за Източна Европа в престижния ПР конкурс SABRE (2009) и с номинация на ООН за комуникационна кампания на годината (2012 г.) Има два мандата като член на борда на Международната асоциация на ПР агенциите (IPRA), била е и председател на IPRA – България. Хоноруван преподавател по политически комуникации в Нов български университет.

За БАПРА

Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като независима и доброволна организация с нестопанска цел да подпомага и утвърждава ПР-а като дейност в полза на развитието на съвременното общество. БАПРА работи за подобряване партньорството на ПР бизнеса у нас с държавната и местната власт, академичните среди, бизнеса, граждански организации и медиите.

Членове на БАПРА са най-авторитетните компании за комуникационни услуги на българския пазар.

Всички членуващи компании в асоциацията приемат Етичния кодекс на ПР специалистите в България, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение, както към

клиентите, така и към своите колеги. Всяка година БАПРА организира единствения конкурс в областта на маркетинговите комуникации с изцяло международно жури – BAPRA Bright Awards, а от 2014 г. провежда и регионалния ПР форум – Sofia PR Summit. БАПРА е гласът на българския ПР бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини