Цветанов: ГЕРБ няма да бъде вносител на промени в Изборния кодекс в 12 без 5

"Това, което парламентарната група на ГЕРБ има като становище, е да не се променя Изборният кодекс и ГЕРБ да не бъде вносител на подобни проблеми в него". Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в Народното събрание, предаде „Фокус“.

Той уточни, че въпросите по темата за Изборен кодекс трябва да бъдат отправяни към Мая Манолова от „БСП лява България”, защото в момента има приет изборен кодекс от 42-ро НС под вещото й ръководство.

„За всички дефекти и дефицити, които се констатират, трябва да се отправят въпросите към нея“, обясни той. Според него ГЕРБ знаят, че трябва да се направят промени в Изборния кодекс, но три месеца преди старта на предизборна кампания веднага ще започнат спекулации за това как ГЕРБ или мнозинството в парламента иска да направи промяна точно в 12 без 15.

В момента всяка една промяна на Изборният кодекс, направена от която и да е политическа сила, ще доведе до политически безсмислен дебат в българския парламент, каза още Цветанов.

По думите на Цветанов това ще отмени всички поети ангажименти в законодателството, които са планирано за настоящата сесия на 43-то Народно събрание.

„Против сме всяка една промяна на Изборния кодекс”, заяви той.

„Това, което днес направи председателят на парламента Цецка Цачева, е да събере абсолютно всички институции, които имат пряко отношение към изборите - ЦИК, БНБ и Министерство на финансите, за да може да има решение за излизане от тази сложна ситуация“, обясни той във връзка с проблемите, които са възникнали в Изборния кодекс. „Това, което в момента мога да заявя категорично е, че ГЕРБ няма да внесе предложение за промени в Изборния кодекс, защото не искаме някой да прави политически сценарии и да обвинява ПП ГЕРБ, че иска да направи промяна в правилата, които да са удобни за нея“, заяви Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини