Бивш военен е застрелял голдън ретрийвъра във Варна

45-годишен варненец е застрелял домашен лабрадор голдън ретрийвър, съобщиха от полицията. Убийството станало миналия петък сутринта в центъра на града.

След утринната разходка стопаните на Цезар не залостили добре вратата на двора и кучето излязло на улицата. Минути по-късно разтревожените собственици хукнали да го търсят из квартала.

Докато се лутали из уличките съсед им казал, че непознат е гръмнал от упор Цезар. Очевидецът посочил контейнер за боклук, в който потресените хора открили домашния си любимец застрелян в тила и увит в черен найлонов чувал.

Подали сигнал в полицията и извършителят бил установен. Оказало се, че той е пенсиониран военен, който гръмнал лабрадора със законно притежаван малокалибрен пистолет.

Пред униформените убиецът се оправдал, че Цезар налетял на кучето, което той разхождал. Според свидетели на екзекуцията обаче лабрадорът бил екзекутиран без причина.

Оръжието е иззето, по случая е образувана преписка и работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава, обясниха от полицията. Оттам уточниха, че стрелецът е с чисто досие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони