Адвокат спъна старта на делото за убийството на Мастара

13 години след убийството на Димитър Стаматов Мастара делото не успя да тръгне отново заради адвокат, защитавал през етапи на досъдебното производство двамата основни обвинени.

Съдът намери този факт за нарушение на НПК и отстрани защитника от участие в процеса, а производството беше върнато на прокуратурата.

13 години след показната екзекуция в центъра на Бургас резултатът е един осъден ефективно - Бойко Стоянов, който излежава 20- годишна присъда и двама обвинени: Пламен Дишков – Кела – сочен за поръчител, и Тодор Неделчев – Недю за помагач.

През 2011 година Пламен Дишков получи правото на нов съдебен процес, след съдът отмени 20- годишната му задочна присъда за подбудител на престъплението. Кела избяга от страната веднага след убийството на Мастара и беше задържан години по-късно в Португалия. Върховните магистрати отмениха и наказанието от 16 години затвор и на Тодор Неделчев – Недю.

39-годишният собственик на фирма за колбаси Димитър Стаматов-Мастара, беше убит с един изстрел от снайпер на 21 ноември 2002 г. пред офиса си на централната улица „Ст. Стамболов“ в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони