Първанов: Не гърменизирайте политиката

Лидерът на АБВ Георги Първанов определи като неприемливи предложените промени в Конституцията. По думите му това не е промяна, която ще доведе до ефективна съдебна система, съобщи Дарик.

По повод напрежението в Гърмен, Първанов коментира:

„Това е най-лошият възможен сценарий – да етнизираме изборите, да етнизираме политиката. Има такива опити, някой се опитва да лови риба в мътна вода. Държавата трябва да си свърши работата, свързана с подобен род застроявания, които са незаконни, които са в противоречие с обществения ред”.

По думите на лидера на АБВ след Гърмен може да избухне напрежение и в други българските общини, включително и в големи градове: „Има опасност от гърменизация на политическия процес, на изборния процес. Не се наемам да правя прогноза това как може да завърши”.

Първанов допълни, че е говорил с лидера на социалистите Михали Миков да проведат среща и да обсъдят подписката към КС във връзка с 16-те млрд. дълг. По думите му става дума за “недоразумение”. Той каза още, че е скептик за бъдещето на искането, но АБВ са готови да я подкрепят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.