Рекордно количество анаболи задържаха на Дунав мост 2

Рекордно количество контрабандни анаболи задържаха митничарите на Дунав мост 2, съобщиха от агенция "Митници". Пратката била открита от мобилна група, която спряла за проверка товарен микробус със словашка регистрация, превозващ палета с кучешка храна за Словакия.

Съвместно със служители от ГПУ-Видин микробусът е отклонен към митническия терминал за щателна проверка. В двата палета, под пакетите с храна за кучета, са открити кашони, съдържащи ампули с хормоналния препарат "Norditropin SimpleXx 15mg/1,5ml" - анаболен стероид, съдържащ хормон на растежа и използван за натрупване на маса при фитнес упражнения.

Задържаната пратка е от 14 820 ампули, опаковани в картонени опаковки със съответните надписи и инструкции за употреба на турски език. Митничaрите са установили, че фирмата изпращач не съществува, поради което контрабандната стока и микробуса са задържани.

По пазарни цени една оригинална ампула от 15 mg струва над 1000 лв. Предстои да се установи дали ампулите са оригинални и дали съдържанието им отговаря на описаното в листовката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини