Тайсън Фюри без секс три месеца

Мащабни протести срещу скъпите горива във Франция Организаторите раздават брошури с планираните блокади, за да не страдат гражданите

Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставят къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Варненските общинари чествали 24 май срещу двоен надник

Чиновниците от община Варна са участвали в мероприятията по случай Деня на славянската писменост и култура, срещу двоен надник. С нарочна заповед, подписана от главния секретар на общината Нора Момчева, представителите на администрацията работили на 24 май (неделя), в условията на извънреден труд. За празничното заплащане се разбра от социалните мрежи, където учители се възмутиха, че са участвали безвъзмездно в манифестацията, като придружители на ученици, докато чиновниците са го направили срещу допълнително заплащане. Съгласно заповедта става въпрос за 18 общинари от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

От общината контрираха, че съгласно Кодекса на труда са задължени да разпишат извънредния труд на чиновниците, които организирали не само манифестацията, но и всички съпътстващи празника събития. От пресцентъра на местната администрация допълниха, че кметът и да иска няма как да възложи и плати извънреден труд на учителите, защото не е техен ръководител. Това могат да направят само директорите на всяко училище, които имат дори повече възможности за стимулиране на учителите, по силата на Колективния трудов договор в сферата на образованието на територията на община Варна. Засега няма информация някой ръководител на школо да е платил премия на служителите си, участвали в честването на 24 май.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.