Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка Обясни, че познава хората в "Инерком", но не им е кума

Двама възрастни българи са заловени с девет килограма хероин в Гърция

С тематична програма и много изненади Община Благоевград посреща Баба Марта

Задържаха ученик, ограбил лекарства и пари от баба

Румен Радев: България подкрепя усилията на Сърбия за европейската интеграция

65% от ромите в гетата живеели в „конструктивно устойчиви сгради върху собствени терени“

Борисов в Брюксел: Ако гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центрове за мигрантите, дискусията в ЕС ще върви по-лесно

АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно, от неделя се очакват снеговалежи и силен вятър

Вучич към Радев: По-добър и лоялен партньор от Сърбия трудно ще намерите

Над един килограм канабис иззеха полицаи от Севлиево Задържан е 35-годишен мъж

ГДБОП неутрализирала 109 организирани престъпни групи

Пияна шофьорка нападна катаджия при проверка Жената пътувала с малолетното си дете

24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Нинова: Гинка от Пазарджик купи ЧЕЗ?! Толкова ли няма държавата 300 милиона, попита лидерът на БСП

Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Министър Ненчев: Да изпълняваш закона не е предателство

“Дори е малко странно, да не кажа обидно, в една правова държава и вече 25 години демокрация, да се обвинява някой в предателство, който изпълнява закона”. Така министърът на отбраната Николай Ненчев коментира в Смолян обвиненията срещу него в предателство заради предаването на архивите на служба Военна информация на комисията по досиетата.

Пред журналисти Ненчев заяви, че обвиненията според него идват от “определени среди”. “Не се безпокоя, правя всичко това с цялата си убеденост, и съм сигурен че предаването на архива ще отвори нова страница, ще ни направи по-свободни. Писано е в Библията:Познай истината, тя ще ви направи свободни”, каза Ненчев. По думите му законът гарантира сигурността на третите лица извън страната.

“През последните месеци водих много разговори, както с председателя на комисията, така и с офицери от службата, така и с депутати. Онзи ден бях на инспекция пак в базата, в която ще се съхраняват тези досиета, има отлични условия и възможности. Убеден съм и съм сигурен, че нито един чужд гражданин няма да бъде изложен на каквато и да е опасност”, заяви министърът.

Той участва в Смолян в почетното посрещане на двадесет и осмият контингент от участие в мисията ,,Решителна подкрепа” в Афганистан. Ненчев и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев връчиха награди на отличилите се войници, които бяха в Афганистан 6 месеца.

Министърът похвали контингента ни, че получил отлична оценка от чужди генерали пряко наблюдавали мисията им. “Горд съм. Похвалиха ги, че проявяват изключителна дисциплинираност, имат отлични отношения с техните колеги от други националности и най-силно ме впечатли, че те единствено могат да разговарят и намират общ език с местните хора. В случая, когато трябва да се преговаря, обикновено ги изпращат тях, защото носят особена топлина, особено чувство на съпричастност и умеят да намират общ език с местните хора, което е особено характерно и изключително само за България”, каза Ненчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете