На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

Министър Ненчев: Да изпълняваш закона не е предателство

„Дори е малко странно, да не кажа обидно, в една правова държава и вече 25 години демокрация, да се обвинява някой в предателство, който изпълнява закона“. Така министърът на отбраната Николай Ненчев коментира в Смолян обвиненията срещу него в предателство заради предаването на архивите на служба Военна информация на комисията по досиетата.

Пред журналисти Ненчев заяви, че обвиненията според него идват от „определени среди“. „Не се безпокоя, правя всичко това с цялата си убеденост, и съм сигурен че предаването на архива ще отвори нова страница, ще ни направи по-свободни. Писано е в Библията:Познай истината, тя ще ви направи свободни“, каза Ненчев. По думите му законът гарантира сигурността на третите лица извън страната.

„През последните месеци водих много разговори, както с председателя на комисията, така и с офицери от службата, така и с депутати. Онзи ден бях на инспекция пак в базата, в която ще се съхраняват тези досиета, има отлични условия и възможности. Убеден съм и съм сигурен, че нито един чужд гражданин няма да бъде изложен на каквато и да е опасност“, заяви министърът.

Той участва в Смолян в почетното посрещане на двадесет и осмият контингент от участие в мисията ,,Решителна подкрепа“ в Афганистан. Ненчев и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев връчиха награди на отличилите се войници, които бяха в Афганистан 6 месеца.

Министърът похвали контингента ни, че получил отлична оценка от чужди генерали пряко наблюдавали мисията им. „Горд съм. Похвалиха ги, че проявяват изключителна дисциплинираност, имат отлични отношения с техните колеги от други националности и най-силно ме впечатли, че те единствено могат да разговарят и намират общ език с местните хора. В случая, когато трябва да се преговаря, обикновено ги изпращат тях, защото носят особена топлина, особено чувство на съпричастност и умеят да намират общ език с местните хора, което е особено характерно и изключително само за България“, каза Ненчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.