Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Иво Прокопиев участва в „зелени“ проекти за 11.7 млн. лв. Броил врабчета, снимал орли, лобирал за промяна на екозакони

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Фандъкова: Няма да влизам в предизборни битки

Аз съм действащ кмет. За мен е много важно какво правим и какво ще направим до есента. Строителните дейности и ремонтите в града са в разгара си. Даваме си сметка, че има затруднения, но е за добро. Моят дневен ред е това. Няма да влизам в предизборни битки. Хората отдавна не вярват в обещания, а гледат какво е свършено. До местните избори има много време. Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова, която отказа да отговори дали ще се кандидатира на местните избори есента.

Ежедневно полагаме усилия да привличаме европейски средства. Целта е по този начин да не увеличаваме местните данъци и такси на софиянци. Бюджетът на общината е публичен. Естествено, че парите никога не стигат, но ние се борим всеки ден. Всеки вижда, че се строят детски градини, инвестираме в транспорт и инфраструктура, влагаме пари в образование и общинско здравеопазване. Предстои да закупим още нови автобуси за градския транспорт. Ремонтират се основни улици и булеварди. Забравихме за огромните ями по “Цариградско шосе” и още редица главни булеварди. Сега отделяме пари и за тротоарите. В момента имаме програма и за ремонти на по-малки улици, разкри Фандъкова.

Не е вярна тезата, че Столична община инвестира само в центъра. Мога да дам информация квартал по квартал. Виждате какво се направи в Младост. В момента се ремонтират улици в Горна баня. Целият списък на улиците, които ще се ремонтират, може да се види на сайта на общината. Детски градини се строят предимно в крайните квартали. От 2006 година сме построили близо 80 детски заведения. Това е верният път. София е привлекателна за младите хора. Градът ще продължи да се развива, обеща кметът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.