Експерт: Конфликтът в Гърмен вероятно е част от предизборна кампания за местния вот

Конфликтът в Гърмен вероятно е част от започващата вече предизборна кампания за местния вот през есента. Това каза в интервю за Радио ''Фокус'  политологът проф. Филип Узунов. Той не изключи възможността събитията, които предизвикаха много дебати в Парламента, да са единствено битов или етнически конфликт.

''Подобни напрежения имаше още по социалистическо време. Аз лично съм бил свидетел на някои от тях. Сега нещата просто се институционализират под формата ние – българите, те – циганите'', добави политологът. По думите му, вече може да се говори спокойно за политическа кампания и местни избори. ''Аз мисля, че конфликтът в Гърмен е по-скоро битов – между цигани и българи.

Защото циганите са ухажвани от една политическа сила и защото те се опитват да наложат доминация върху определени региони'', обясни още проф. Узунов. Той посочи още, че не може да се говори за конкретна политическа партия, която стои в основата на напрежението. ''Политическа партия няма замесена, има компоненти от политическа партия, които са замесени'', каза още експертът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини