Съпрузите с пистолета: Съжаляваме, не знаем какво ни стана

Съжаляваме за стореното и не знаем какво ни стана. Така Боряна и Рангел Рангелови коментираха в съда бруталното нападение в магазин в столицата, предаде БГНЕС.

Пред журналисти те казаха, че не липсата на пари ги е подтикнала към деянието.

При гледането на мярката за неотклонение в Софийския районен съд стана ясно, че семейството живее в Студентски град и има 3-годишно момченце. Боряна Рангелова е студентка в първи курс по специалността Рентгенов лаборант в Медицинската академия. Рангел Рангелов е зам.-управител във верига за електроуреди.

На заседанието в съда дойдоха родителите и роднини на обвиняемите. Съдия Петя Топалова помоли роднините да напуснат и само родителите да останат в заседателната зала.

Обвинението поиска "задържане под стража", защото счита че има опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Прокурорът приложи и свидетелства за съдимост на обвиняемите, които показват, че нямат присъди.

Защитникът на Боряна и Рангел Атанас Атанасов заяви, че семейство Рангелови няма логично обяснение за стореното от тях. Това е по-скоро моментно хрумване, в резултат от това, че магазинът е празен. След нападението двамата се прибрали да спят в тяхната стая в Студентски град. Адвокатът поиска да бъдат освободени под парична гаранция.

Адвокат Атанасов каза още, че е познат на родителите и той завел съпрузите да се предадат. А те са били много уплашени.

Пред съда Боряна и Рангел казаха, че искат да продължат живота си и да се грижат за детето си. Родителят на единия от двамата каза, че се срамува от тяхната постъпка и е редно двамата да се извинят на жената за стореното.

Нападнатата продавачка е със счупен пръст, с нея работят психолози.

Съдът остави Боряна и Рангел в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини