Решетки за Демби

Известният кримигерой Димитър Вучев-Демби ще лекува астмата си зад решетките. Това реши Софийският апелативен съда, като отмени домашния му арест и го върна в килията.

Седмица по-рано съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд пусна Демби, защото страдал от астма. Магистратът посочи, че са му известни лошите условия в ареста и лечението там би било невъзможно. Съдията прекара 2 месеца зад решетките, след като през 2010 г. бе задържан за подкуп. Наскоро беше оправдан и възстановен на работа в съда.

Според апелативните съдии обаче личните впечатления на Сантиров не може да са основание за освобождаването на Демби. “Никъде в медицинските експертизи не се прави извод, че престоят на Вучев в ареста би усложнил болестите му – астма, артроза и дискова херния. Лечение може да се проведе с медикаменти и там”, заключи съдия Иван Стойчев.

Преди това прокурорът посочи, че няма документи, които да доказват твърдението на Демби, че има астма от детска възраст.

Демби бе закопчан с белезници пред погледа на съпругата му и трите им деца на 2 декември м.г. в дома им в столичния кв. “Симеоново”. Той отговаря, че ухапал полицай по пръста при задържането и за държане на 900 г марихуана. Пред съда той за пореден път каза, че наркотикът бил подхвърлен в къщата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право