Слаш: Анакондата ми вече е над три метра

Утре един от най-великите китаристи на всички времена за втори път ще покаже майсторството си пред българската публика. Концертът на Слаш започва в 20 ч в столичната зала “Христо Ботев”. След успеха на шоуто си у нас през 2013 г. музикантът, свирил с легендарни банди като Guns’n’Roses, Velvet Revolver и Slash’s Snakepit, отново обещава запомнящ се концерт с Майлс Кенеди и бандата The Conspirators. През септември миналата година излезе вторият им албум - World оn Fire. По него музикантите работят с продуцента Майкъл “Елвис” Баскет. World оn Fire, който включва 17 парчета, едното от които изцяло инструментал, следва признатият от критиците и меломаните Apocalyptic Love от 2012 г., дебютирал на четвърто място в Billboard Top 200. Слаш обаче няма да изпълнява парчета само от последните си два албума. Звездата ще свири два часа и ще поднесе на феновете си и легендарните химни Sweet Child O' Mine, Paradise City и You Could Be Mine.

В очакване на шоуто ето какво разкри музикантът пред “Труд”.

- Слаш, ако съдим от реакциите на феновете ти в мрежата, до момента турнето върви страхотно. Каква е твоята оценка?

- Беше невероятно. Наистина е страхотно да си на сцената. Да гледаш как хората реагират толкова позитивно на това, което правиш. За всички нас е много забавно. Мога да кажа, че беше една чудесна година.

- С какво чувство започваш концерта и как се променя то към края му?

- В началото винаги започвам с голям ентусиазъм и очакване. Има ги и въпросите как ще мине, как ще реагира публиката. Но не ми остава нищо друго освен да изляза и да видя какво ще се случи. В края, ако е било добро шоу, защото имаме и добри, и лоши моменти, е важно да знаеш, че си направил всичко, което се изисква от теб, дал си всичко от себе си.

- Има ли песни, които вече ти е омръзнало да свириш?

- Не точно. Има такива като Ghost например. Свирихме я много пъти и след това за известно време я махнах от плейлиста, после я върнах обратно. Може да се каже, че има песни, които спирам да изпълнявам за определено време и причините може да са най-различни.

- Вече работиш по следващия си албум с Майлс. Как върви?

- Мисля, че ще се получи чудесен албум. Намерихме подходящото темпо за себе си и вдигнахме летвата. Постоянно търсим нови неща, така че това, което имаме за момента, е доста добро.

- Как се създава добрият риф?

- Може би вие може да ми кажете. Трудно е да се определи. Няма някакъв модел, който да се следва. Просто имаш своя стил на изпълнение и когато откриеш това, което работи при теб, и си мислиш, че е страхотно, го сглобяваш и си доволен. След това, ако и други хора са на същото мнение, тогава резултатът е това, което се приема за добър риф. Но в крайна сметка си мисля, че просто се опитваш да задоволиш себе си. Трябва да се спреш на правилния ритъм. Не знаеш какво ще се получи, когато си готов.

- Порасна ли анакондата ти? Посещаваш ли я често?

- Не съм я виждал, откакто я оставих в зоологическата градина. Изпращали са ми снимки. Вече е 3,6 м, така че - да, пораснала е.

- В клипа към парчето Beneath the Savage Sun засягаш важната тема за избиването на слоновете. Разкажи повече за работата по него?

- Това е важен въпрос, който ме интересува от известно време. Международната организация за хуманно отношение към животните се занимава отдавна с него. Правят голяма кампания, за да информират хората. Да спрат по някакъв начин търговията със слонова кост. Свързах се с тях и заедно направихме видеото.

- Концертът ти в София преди две години беше доста запомнящ се. Какво да очакваме сега?

- Надявам се да е още по-запомнящ се. Имаме много нов материал. Бандата става все по-добра. Без дори да се замисляме за това, всеки ден се опитваме да бъдем по-добри от предишния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура