България търси ченгета. Шоуто продължава

Осветляването на агентурните потайности втръсна и стана за присмех

Докато Дарина Павлова издирваше таланти по Би Ти Ви, риалити форматът "България търси ченгета" привлече публичното внимание с данни, че великосветската дама сътрудничила на Държавна сигурност. Поредното издание на тематичното шоу Комисията по досиетата е посветила на лицата, участвали в организацията на хазартни игри. Мнозинството посочени в списъка е известно само на "колегията", та около тях пушилката е на браншово равнище. Докато г-жа Павлова се води "елит" покрай вдовишките си милиони, близостта си с Берлускони, благотворителни жестове към американски политици (ония $1000, от които Хилъри Клинтън се погнуси) и най-вече с появите си на богаташки партита от световен порядък. Затова общественото внимание се фокусира върху нейната особа. Наместо обичайното възмущение разкритието, че се подвизавала като съдържателка на явочна квартира, отприщи порой от присмехулни коментари:

- Как ли точно срещите в квартирата са опазвали националната сигурност?

- Свързана с Шесто, браво! Винаги хубавите жени са помагали в работата на Системата.

- Използвала е най-милото си в битката за победа на комунистическите идеи и възцаряването на диктатурата на пролетариата по целия свят!

- Ясно какво е правила в квартирата. Редила пасианси на властта. Тепърва ще четем рубриката "Чаршафите говорят".

- Всичката Мара втасала, та до Дарина опряха тупаните.

Тия тупани бият вече 25 години и обръчите им се охлабиха, палките им се похабиха, но политическият ансамбъл явно не го бива без традиционните ударни инструменти. Нищо че не дават резонанс.

А какъв отзвук произведе тъпанът първия път, когато през 1990 г. д-р Тренчев перна с дебелата пръчка д-р Петър Берон! Сините маси с ханкрумовска неумолимост приковаха агент Бончо на позорния стълб. Даже от право на покаяние го лишиха.

Така ударно започна разконспирирането на ДС сътрудниците, които бяха поднасяни за линч на партиди по професионален и обществено-политически признак. Политици, дипломати, юристи, хора на изкуството, учени, журналисти, спортисти, част от които заслужили и почитани люде. Покрусени, някои тях се поболяха, поминаха се. Други, омерзени, се оттеглиха от публичния живот. А една трета категория и до ден днешен най-невъзмутимо и непоклатимо дирижира управлението на страната.

Особено гадни миазми се разнесоха, като осветлиха агентурните потайности на владиците, един през друг прилежно обслужвали ДС. Вместо да се покаят и съкрушат пред паството си, те най-непукистки му показаха, че не му е работа да си навира носа в "църковните" дела. И ни лук яли, ни мирисали все така се разпяват за многолетствието на благочестивия и православен български народ.

На народа, произвел поговорката "Един бие тъпана, друг сбира парсата", му втръсна от ченгяната сага, безконечна и безполезна. Докога?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи