Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Симеонов: В петък ще разберете какво е решението ни за ултиматума към ГЕРБ

1 юли изтича ултиматумът, обявен от Патриотичният фронт. Валери Симеонов обясни пред БНТ за 7-те точки в искането им към управляващите. Под номер 1 е бутането на незаконните ромски къщи в Гърмен. “До петък ще дадем пресконференция, на която ще разберете какво решение сме взели. Днес ще искаме среща с Бойко Борисов, защото в ГЕРБ решенията не се взимат без да минат през главата”, обяви политическият лидер.

Бутането на къщите в Гърмен решава доверието на българските граждани в управлението. Бутането започна – това беше първата от седемте точки в ултиматума ни. ДПС продължава да участва във властта и една от основните цели на нашата коалиция е да ги извадим от там. Проблемът в Гърмен се дължи на управлението на тази антиконституционна партия”, каза в сутрешния блок Валери Симеонов.

Водещият го попита дали това, че хора ще останат без покрив ще реши проблемите в държавата Симеонов отговори “Не е наш проблем, къде ще живеят като им бутнат къщата. Това, че са етническо малцинство не им дава само права”.

“Циганите трябва да се научат да спазват закона. Трябва да престанем да говорим за тях, че са бедни и затова не си плащат сметките и данъците. В България има много бедни хора. Пенсионерите си плащат сметките и едвам им остават пари за лекарства и кисело мляко. Незаконните постройки в Гърмен трябва да бъдат сринати и така ще стане. Чувам, че Ахмед Башев се готви отново да става кмет на община Гърмен. Той обаче няма да може да узакони тези постройки”, категоричен беше Валери Симеонов.

“Битовата престъпност може да стане причина за разпалването на етническа война. Ние не искаме това да се случва. От това ще има полза единствено ДПС. Имаме уверението на МВР, че ще се справят с този проблем. Засега мисля, че управляващите не се справят с този проблем. Най-важното е да се свърши работа”, заяви още Симеонов.

“Дори и да оттеглим подкрепата си за кабинета, ГЕРБ ще си намерят друга. Ние сме само 18 души. Не са верни твърденията, че играем политически игри и искаме дестабилизация. Ако страната се дестабилизира, няма да сме виновни ние. Виновни ще са управляващите”, обясни съпредседателят на ПФ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете