Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Доналд Тръмп очаква нова среща с Путин

Военният съд оправда ген. Димитър Шивиков

Арх. Добромир Бориславов: Бейби бумът в столичния зоопарк е резултат на труда на всички

Нинова: Позицията ни по Истанбулската конвенция остава – няма да я подкрепим

Деца таланти тръгват в първи клас на 5 години Измененията намаляват административната тежест при кандидатстване

Израел прие закон за нацията Арабският вече няма да е официален език в страната

Британските служби използват деца шпиони в операции срещу терористи и наркодилъри

Няма да екстрадират четиримата граничари в Турция Трябва да дадат обяснения

Кабинетът приключи 2 дела срещу България в Европейския съд по правата на човека

Правителството одобри приятелско споразумение и едностранна декларация по две дела срещу България в Европейския съд по правата на човека, съобщиха от правителствената пресслужба.

Приятелското споразумение ще бъде сключено с Цветан Дамянов, който претендира за нарушение на правото на справедлив съдебен процес. То се изразява във факта, че въпреки произнасянето на национален съд в негова полза относно собствеността на земеделска земя, до момента на подаване на жалбата в Европейския съд по правата на човека решението на съда не е било изпълнено. С акта държавата признава допуснатото нарушение и се съгласява да заплати на Цветан Дамянов 1200 евро обезщетение.

Едностранна декларация ще бъде направена по жалбата на Анита Атанасова. Тя се оплаква от продължителния период на изпълнително дело, образувано след наказателно производство срещу трето лице, в което Атанасова е конституирана като граждански ищец и й е било присъдено обезщетение. Предложеното от ЕСПЧ обезщетение за претърпените имуществени и неимуществени вреди, разходи и разноски по делото е 1300 евро.
Едностранна декларация се прави в случаите, когато ЕСПЧ е предложил на страните да приключат делото с приятелско споразумение, посочил е сумата за обезщетение, но жалбоподателят е отхвърлил предложението. Едностранната декларация слага край на делото и със заплащане на обезщетението случаят се закрива.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.